Програма 'Аз мога повече' – въпроси и отговори

уважаеми потребители,

поради големия интерес към обучението с ваучери и многобройните въпроси които ни задавате, тук публикуваме някои от дадените от нас отговори:

В: Живея и работя в гр. Русе.
Искам да се обучавам дистанционно по програмата ‘Аз мога повече’.
В тази връзка моля да ме информирате може ли това да стане в Kabinata.com ?
Поздрави!
О: Няма проблем да се обучавате при нас. Необходимо е да ни изпратите Уведомлението, за да го попълним и подпечатаме, След което да го върнете в бюрото по труда, от където ще Ви издадат ваучер около 10 дни преди началото на курса. Датата за начало на курса Вие сама я избирате – 29.08.11, 26.09.11, 24.10.11г.
След като вземете ваучера трябва да ни изпратите и двата му екземпляра, да подпишем договор за обучение и да се регистрирате на нашия сайт.
След като сте преминали през всички стъпки обучението Ви започва на избраната от Вас дата.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.

В: Благодаря за незабавния отговор.
Днес се опитах да подам заявление в бюрото по труда, но ми отговориха, че в момента не приемат документи по програмата „Аз мога повече“, очакват да започне приемането на документи за тази програма през август или септември. Разчитам, че ще мога да се включа тогава и да започна обучение по английски език при Вас.
Има ли тест за оценка на нивото, което би било подходящо за мен (предполагам, че съм за А1) ?
Поздрави !
О: Ако искате да се обучавате по английски език може да започнете от А1 /начинаещи/ или А2 /напреднали/ ниво – Вие сама избирате нивото. За останалите езици за момента може да започнете само от ниво А1.
Надяваме се да Ви одобрят бързо! Ще Ви очакваме.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Otnosno programata az moga poveche
Оdobren sam
Kakav e varianta za obu4enie pri vas
Interesuva me vazmojno nai intenziven kurs.
О: Po programata „Az moga poveche“ srokut na obuchenie e fiksiran – 6 meseca. Obhvashtat se tri niva ot daden ezik, kato sled vsqko nivo se pravi test /produljitelnostta na edno nivo e 2 meseca/.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
Nqma li na4in da se vzemat tezi 300 4asa po intenzivno , za6toto ako se naloji da zamina prez Septemvri trqbva da vra6am parite – neustoika Blagodarq Vi
Kursut pri nas e izcqlo online, koeto pozvolqva da go poseshtavate, kudeto i da se namirate, stiga da imate dostup do Internet.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
В: Положението е че има възможност да замина за Англия през септември месец, но не е сигурноа ако това стане и не съм завършил курса трябва да плащам неустойки и да връщам 700лвзатова ме интересува има ли вариант да ги взема часовете по интензивно.
О: Няма възможност да се съкрати срокът, защото изискванията за времето, за което трябва да бъде взет дадения материал, са предварително заложени по програмата.
Трябва да прецените дали ще можете да отделяте по 2 часа седмично за часове с преподавател и още 4-6 часа за самостоятелна работа, на седмица, при евентуално заминаване в чужбина. Отсъствието Ви от територията на страната не е пречка за завършването на курса, тъй като, както беше вече споменато в друг мой имейл, курсът ни е изцяло онлайн.
………………………………………………………….
В: Bih jelal da uchastvam,chrez programata AZ MOGA POVECHE v kursvete po angliyski
ezik,poneje naskoro sam zavurshil sredno obrazuvanie imam spored men izvestni poznaniq po ezika, vuzmojno li e da zapochna ot nivo Intermediate, za da imam
vse pak napreduk i da nqma povtorenie na materiala.
О: Po programata „Az moga poveche“ kursyt trqbva da obhvashta 3 niva, po tazi prichina nai-visokoto nivo, ot koeto moje da zapochnete e A2 /Pre-Intermediate/.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
………………………………………………………….
В: zdraveyte, poneje specelih vaucer za ezik po programa Az moga. vie ucastvate li v odobrenia dostavcik na uslugi . blagodarq i lek den.
О: По Аз мога повече можете да се обучавате в курсовете на Кабината наравно с всички останали потребители – няма специални ограничения. Повече информация можете да намерите тук: http://www.kabinata.com/index.php?objid=3
Можете да погледнете данните на Кабината БГ ООД в списъка на одобрените доставчици на обучение
ще се радваме да отговорим и на други ваши въпроси
с уважение
………………………………………………………….
В: По новата програма Аз мога повече избирам
вас,защото обучението ви е дистанционно. Въпросът ми е след като попълних
заявлението онлайн,какви документи трябва да изпратя към вас?
Благодаря предварително!
О: След като Ви издадат Уведомлението, че сте одобрена, трябва да ни го донесете, за да го попълним и подпечатаме.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Одобрена съм по програмата аз мога повече за обучение по англ.език за начинаещи.Търся си възможно най-добрият вариант за мен,тъй като работя на смени и малко ще ми е трудно.Ще очаквам от Вас да ми изпратите възможните вариянти,които може да ми предложите. Благодаря.
О: Започвайки обучението си по програмата „Аз мога повече“, Вие трябва да вземете 3 нива за 6 месеца, което означава, че едно ниво е 2 месеца. След всяко ниво ще правите тест, за да преминете в следващото ниво.
По програмата „Аз мога повече“ имате минимални изисквания, които трябва да спазвате. Те са – 2 часа във виртуална класна стая на седмица и още 6-7 часа самостоятелна работа по задължителния материал за всяка седмица, които ще имате. Няма значение кой ден ще вземете минималните часове, важно е в края на седмицата да ги имате.
Разписанието на часовете може да видите тук:
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Ще се запиша при вас на курс по английски с ваучер по програмата „Аз мога повече”
Моля за още накои подробности . Примерно:
Понеделник
19:00-20:00
20:10-21:10
Това един и същ урок ,който се повтаря в  двата часа ли е или са  2 различни
урока всеки ден?
Уроците в събота и неделя  продължават материала от седмицата  или може ако
нямаш възможност през седмицата  да наваксаш пропуснатото в събота/неделя. /да
се повтаря материала от седмицата в тези 2 часа /.
Може ли преварително да се види текста на договора, който се подписва?
Благодаря!
О: В часовете през седмицата се взимат различни уроци или теми за разговорен английски. Часовете в събота и неделя са преговорни.
………………………………………………………….
В:Бих искала да се обучавам при вас в курс по английски език по програмата „Аз мога повече”.
В момента имам уведомление от БТ.
Имам някои въпроси:
Има ли ограничение за броя участници в една виртуална стая , защото ако са неограничен брой ,то обучението няма да бъде ефикасно?
Разбрах,че по програмата „Аз мога повече“ общо трябва да се покрият 300 учебни часа престой в системата за около 6 месеца – по 100 на ниво , а колко максимално може да се престои в системата за 6 месеца – има ли ограничение , може ли престоя да бъде например 1000 часа ?
Аз живея във Варна ,как става записването ?
Успешен ден!
О: Няма ограничения за броя участници във виртуалната, но не се събират повече от 8-10 души в една класна стая в един и същ ден.
Няма ограничения за максималния брой часове, които може да вземете, трябва да покриете минимума от часове по програмата.
Не е проблем, че не сте от София. Необходимо е да ни изпратите Уведомлението на посочения в сайта ни адрес за контакт. Допълнително трябва да ни изпратите началната дата на курса:
– 29.08.2011
– 26.09.2011
– 24.10.2011
– 21.11.2011
Телефон и имейл за връзка, ЕГН, ако Уведомлението е за английски език трябва да изберете от кое ниво ще започнете – А1 или А2. Всички останали езици започват от А1.
Попълненото Уведомление ще Ви го изпратим обратно, трябва да го върнете в бюрото по труда, от където ще издадат ваучера около 10 дни преди началната дата на курса. 2-та екземпляра на ваучера също трябва да ни ги изпратите заедно с договор за обучение, който ще Ви изпратя щом получим Уведомлението.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Бих искала малко повече информация за курс по английски език  с ваучер по програмата „АЗ мога повече”.В момента със си взела уведомлението и си търся доставчик. Прочетох поместената информация ,но все още имам въпроси:
Курсът с такъв ваучер с каква продължителност е  6 или 7 месеца?
За тези месеци  колко часа   максимално мога да престоя в системата? А на колко посещения във виртуалните класни стаи имам право  максимално , и колко трябва да са те минимално?
Какво се отчита/ за 300 часа /  и  се следи от  Бюрото по труда  –  престоя в системата или посещенията във виртуалните класни стаи? Бизнес  Английски отделно ниво ли е  и включва ли се в обучението по програмата „Аз мога повече”?
Какви документи се издават при завършване на курса ? Ако входящия тест определи нивото ми като  А1 , а аз искам да запиша по –високи нива има ли проблем ? Най-високото ниво  което предлагате B2  ли е?
Може би въпросите станаха много, но почти съм решила да стана ваш клиент и искам да съм сигурна , че съм разбрала всичко правилно , за да няма проблеми.
Надявам се да отговорите.
Успешен ден!
О: В Кабината можете да се обучавате по ‘Аз мога повече’. Подробна информация можете да намерите тук.
ето и отговорите на вашите въпроси:
Курсът с такъв ваучер с каква продължителност е 6 или 7 месеца? – Курсът продължава 6 месеца, в които имате задължителни материали и време за престой всяка седмица. След като свършите имате 1 месец бонус допълнителен достъп.
За тези месеци колко часа максимално мога да престоя в системата ? А на колко посещения във виртуалните класни стаи имам право максимално , и колко трябва да са те минимално ? – В Кабината имате достъп до всички нива (освен задължителното по Аз мога повече). Можете да посетите всички часове в нашата програма по английски език. Минимално според Аз мога повече, за да отговаряте на изискванията на програмата ви е достатъчен и един час седмично във виртуалната класна стая.
Какво се отчита/ за 300 часа / и се следи от Бюрото по труда – престоя в системата или посещенията във виртуалните класни стаи? – престоя в системата. От вас зависи дали тези 300 часа повечето ще ги прекарате във виртуална класна стая или в самостоятелна работа.
Бизнес Английски отделно ниво ли е и включва ли се в обучението по програмата „Аз мога повече”? – да. това е ниво В2. За да имате достъп до него, трябва да започнете от ниво А2 и да вземете А2,В1 и В2.
Какви документи се издават при завършване на курса ? – документ за завършен курс по Аз мога и/или документ за завършен курс в Кабината.
Ако входящия тест определи нивото ми като А1 , а аз искам да запиша по –високи нива има ли проблем ? Най-високото ниво което предлагате B2 ли е ? – по Аз мога трябва да преминете 3 нива, всяко по 100 часа. А1, А2 и В1 или А2, В1 и В2. Имате достъп до всички нива по всяко време и ако желаете, след като минете задължителния материал, можете да посещавате и различни нива, да пишете писмени задачи и от тях и т.н.
Поздрави
………………………………………………………….
В: Одобрена съм за обучение по програмата „Аз мога повече“ за английски език и тъй като Вие предлагате оферти с добри възможности,реших да се спра на Вас,но имам въпроси.Тъй като работя на смени /една седмица първа и една втора смяна,а събота и неделя почивам/,искам да знам как точно е посещението в класните стаи.Мога ли едната седмица да посещавам преди обяд стаята,а другата след обяд или в събота или неделя.Има ли класове само в почивните дни и колко часа на седмица трябва да имам в класната стая и съответно в системата.Ще съм Ви благодарна ако ми по сочите кой курс и от коя дата ще е подходящ,за да мога да Ви изпратя уведомлението за подпечатване.
С уважение
О: По програмата „Аз мога повече“ имате минимални изисквания, които трябва да изпълнявате. Те са:
– минимум 2 часа на седмица във виртуална класна стая /няма значение кой/кои ден/и ще ги вземете/ – часовете с преподавател са от понеделник до петък от 19:00 до 21:10ч и събота и неделя от 10:00 до 13:00ч
– минимум 4-6 часа на седмица самостоятелна работа по задължителния материал, който ще имате за всяка една седмица
При дистанционното обучение имате доста по-голяма свобода да избирате в кои часове да си вземете, минималните според програмата, часове.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Интересува ме има ли възможност да премина на дистанционно обучение по програма „Аз мога повече“, приположение , че в момента посещавам уроци при друг доставчик, извън София? И ако да- при какви условия? Очаквам вашия отговор на посочения мейл:)
О: Този въпрос е най-добре да го отнесете към Вашето бюро по труда, ако те се съгласят, за нас няма проблем.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: 3 месеца се обучавах в Кабината в курса по немски език.
Бих искала да споделя с вас добрите впечатления, с които приключвам курса. Програмата е много стегната, учителите са изключително ерудирани и мили. Учебните материали, които са на разположение на курсистите, са добре подредени и достатъчни за самостоятелна работа, стига обучаващият се да отделя полагаемото време за самоподготовка, без което усвояването на чужд език е немислимо. За съжаление именно с такова време не разполагам в момента, което е причина да прекратя курса за сега.
В сайта ви прочетох за предлаганото „Обучение по програмата АЗ МОГА „.
Доколкото разбирам, процедурата е следната:
1. В сайта на Министерство на труда и социалната политика попълвам, разпечатвам
и подписвам Заявление, където посочвам курса, който бих искала да посещавам.
2. Заявлението подавам в Бюро по труда по месторабота, заедно със следните
документи:
– копие от лична карта;
– копие на диплома за завършено средно образование;
– удостоверение за преминат курс за придобиване на
професионална квалификация (ако има такова)
3. Изчаквам уведомление от Бюрото по труда.
4. Нося го/изпращам го до Кабината.
5. Кабината го попълва и подпечатва.
6. Нося го отново в Бюрото по труда, за да ми издадат ваучер.
7. С този ваучер заплащам обучението в Кабината.
Имам следните въпроси по горната процедура.
относно 3.
Имате ли представа колко време отнема издаването на това уведомление и бих ли могла да се класирам за изброените от вас начални дати, в частност се интересувам от последната обчвена (24.10.2011г.) И ще запазя ли правото да се обучавам в кабината по програмата „АЗ Мога „, ако получа уведомлението по-късно от тази дата. Задава ви този въпрос, тъй като чух (непотвърдена информация), че Бюрото по труда се бави с месеци, докато стане одобрението.
относно 7.
Как става самото заплащане чрез ваучер? – на място в офиса на Кабината или по друг начин?
Благодаря предварително за отделеното време!
Поздрави.
О: Очакваме стартирането на продължението на програмата „Аз мога “ – „Аз мога повече“. За съжаление не мога да Ви кажа колко време ще отнеме одобряването – до сега е около 4-6 месеца. Надяваме се за напред програмата да стане доста по-гъвкава.
Няма как да се включите във вече започнал курс по тази програма, защото списъците с курсистите се подават към съответното бюро по труда 7 дни преди началото на курса.
След като вземете ваучера ни го носите/изпращате и подписваме договор за обучение. Не е необходимо допълнително заплащане или някакъв депозит, ваучерът е достатъчен.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.

В: Благодаря за бързия отговор.
Доколото разбирам одобряването наистина става бавно. В случай, че не стане до последната предложена от вас дата, мога ли да се възползвам от по-нататъшни дати, които ще предложите и имате ли представа колко е валидността на това уведомление, след като се получи.
Благодаря!
О: Ще имаме нов курс всеки месец, просто все още не сме упоменали останалите дати.
Уведомлението има срок за избор на доставчик на обучение 1 месец, като имате възможност и да удължавате този срок до 3 пъти с по още 1 месец.
………………………………………………………….
В: Imam izdadeno uvedomlenie po programata az moga za otpusnati sredstva za izu4avane na nemski ezik, tui kato mnogo putuvam mislia 4e vashata sistema otgovaria naj-to4no na nujdite mi v momenta, iskam da popitam, moga li da se zapisha za kursa v kraia na septemvri, imajki predvid 4e uvedomlenieto mi e ot 22.07.2011 i za kolko kursa moga da izkaram s tozi vau4er ot 700 lv. Molia da mi otgovorite za da moga da izpratia niakogo da zaveri vau4era mi, tui kato sum v 4ujbina do kraia na meseca. Predvaritelno vi blagodaria.
О: Mojete da se zapishete pri nas po Az moga poveche. S Vauchera mojete da izkarate samo edin kurs koito prodyljava 6 meseca (+1 mesec bonus dostyp) – obshto 7 meseca. Sledvashtite nachalni dati sa 29.08, 26.09, 24.10. Zapovqdaite v nashia office da podpechatame uvedomlenieto vi ili izpratete nqkogo. Poveche mojete da vidite tuk: http://pay.kabinata.com/go.php?r=27055&i=l28&data=blog

В: Samo 4e tozi kurs ot 6 meseca, kolko niva obhvashta, tui kato vidiah 4e edno nivo e 250 lv, a vse pak vau4era e za 700, molia da mi kajete ako e vuzmojno da izkaram 2 niva po 2 meseca zashtoto mi se iska pove4e material da hvana.
Blagodaria
Pozdravi
О: Vauchera po programata „Az moga poveche“ obhvashta 3 niva, vsqko nivo e po 2 meseca.
S Uvedomlenieto shte sa ni neobhodimi:
– nachalna data na kursa /29.08.11, 26.09.11, 24.10.11, 21.11.11, 19.12.11/
– EGN
– telefon za vruzka
– e-mail
………………………………………………………….
В: Predlagate li obuchenie za nivo B2 po anglijdki ezik? odobrena sam po programa za moga pove4e.
О: Predlagame obuchenie za nivo B2. Po programata „Az moga pove4e“ Vie trqbva da vzemete 3 niva za 6 meseca, vsqko nivo e po 2 meseca. Te se vzimat bez prekusvane. Ako zapochnete ot nivo A2 shte vzemete nivata – A2, B1 i B2.
Ostavame na razpolojenie za vuprosi i komentari.
………………………………………………………….
В: Бих желала да се включа във ваучерната система за обучение. Към момента се намирам в Англия. Безработна съм. До сега не съм подавала заявления по тази ОП и не съм имала курс към ДБТ в последните 4 години.
Желанието ми е да уча онлайн английски език като покрия знанията за всички нива. След английския език, бих желала да уча и немски – истината е че владеех немския на много добро ниво, но съм го забравила и бих могла да си опресня знанията.
Интересува ме също, предлагате ли обучение по Български език за англоговорящи?
Относно документа, който издавате, след успешно взет изпит – за къде е признат?
С пожелания за успешна и усмихната седмица.
Ще съм ви благодарна ако успеете да ми отговорите възможно най-скоро, тъй като в момента правя проучване относно най-удобният за мен езиков курс.
О: Оперативната програма, с която работим е „Аз мога повече“, която е само за хора, които работят. Един ваучер покрива 3 нива на даден език. За момента по английски език най-високото ниво, което предлагаме е В2 /А2, В1, В2/, а по немски език – В1 /А1, А2, В1/.
Предлагаме български език за чужденци. Повече информация може да видите тук:
Можем да Ви издадем сертификат от Kabinata.com.
Оставаме на разположение за въпроси и коментари.
………………………………………………………….
В: Предлагате ли професионално обучение (за професии) по Аз мога повече.
О: Да, в Кабината можете да учите професионално счетоводство (професия Оперативен счетоводител), програмиране (професия Програмист) и графичен дизайн (професия Графичен дизайнер). Повече информация за Аз мога повече професионални курсове>>
………………………………………………………….

За повече информация:

Ако вече имате уведомление от бюрото по труда – Програма Аз мога >>

Ако искате да кандидатствате сега – Програма Аз мога повече>>

Публикувано в Новини с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

283 Responses to Програма 'Аз мога повече' – въпроси и отговори

 1. Искра Колева каза:

  Здравейте,
  интересува ме мога ли да се включа в програмата Аз мога повече ако съм в майчинство?Интересуват ме курсовете по немски език
  Благодаря предварително!!!

  • kabinata каза:

   Здравейте. Не се приемат документи за кандидатстване по програмата, а само се издават ваучерите на одобрените миналата година и кандидатствали по-рано. Одобрените имат право да се обучават по програмата по време на отпуска по майчинство.

 2. Svetoslav Gotsev каза:

  Zdraveite jivql sum v italia i znam italianski.Vuprosa mi e ot kude moga da polucha sertifikat za nivo na ezika?

 3. Мариела Стоянова каза:

  Здравейте! Получих сертификата си за приключен курс по английски език от програмата, но нещо ми направи впечатление- липсата на снимка и наличието на оценка върху него. Интересува ме въпросният сертификат дали е легитимен? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА ВИ!!! Поздрави 🙂

  • kabinata каза:

   Здравейте. Сертификатът отговаря напълно на правилата на програмата и на всички нормативни изисквания в областта на образованието у нас.

 4. Милена каза:

  Здравейте, Интересува ме имам ли право да се явя на изпит малко преди да е завършил курса. Става въпрос за това, че ще отсъствам от града за месец и не мога да присъствам на последните три урока, последният от които е изпита за приключване на курса. Имам ли право да се явя самостоятелно на тест преди приключване на курса.

 5. anife каза:

  zdraveite . w momenta ima li kurs po friziorstvo ?

  • kabinata каза:

   Здравейте. Крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Не е съобщавана информация за подновяване на схемата и нов прием на документи. Също така издаването на уведомления за вече одобрени е преустановено поради изчерпване бюджета на програмата.

 6. Кремена Колева каза:

  Здравейте,
  интерсувам се каква виртуална класна стая ползвате и какви са нейните изисквания към моята машина?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Виртуалната ни класна стая изглежда по следния начин:http://on.fb.me/NeBMIP . Разработена е от нас- в „Кабината“ и тя е продуктът, благодарение на който „Кабината“ е сред 20-те най-иновативни компании на Световната банка: http://blog.kabinata.com/?p=2019. Изискванията към компютъра са минимални и всяка конфигурация с операционна система не по-стара от Windows XP може да ползва виртуалната кл. стая, вкл. и при скорост на интернет връзката само 10 Mbps.

 7. Марияна Йовчева каза:

  Здравейте,искам да попитам след като имам издадено уведомление и договор за обучение от „КАБИНАТА БГ“,но не съм получила от ДБТ ваучер мога ли да се откажа от курса.Записала съм Оперативно счетоводство с Дистанционна форма на обучение.Благодаря предварително

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Може да се откажете, ако не сте взела ваучера.

   Ваучерът се получава след като е попъленно уведомлението и най-рано 7 дни преди обучението.

 8. Даниел Бонев каза:

  Здравейте,
  Работя на граждански договор с включени осигуровки и трудов стаж. При кандидатстването ми по програмата „Аз мога повече“ през мин. година нямаше проблем да ми се издадат от Бюрото по труда два бр. входящи номера за езиково и професионално обучение. Сега, след като съм одоборен и имам уведомление се оказва че не може да ми бъде издаден ваучер за обучение, тъй като не съм на трудов договор.
  Знаете ли дали програмата е само за лица на трудов договор?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Задължително условие да получите уведомление и/или ваучер по програмата, след като сте одобрен, е към момента на издаването им да работите – на тр. дог. или като самонаето лице (на гр. дог.). Ако сте самонает към дадения момент, би трябвало да получите съответните документи за да започнете обучението Ви.

 9. Orf Morfov каза:

  Здравейте,

  Ако съм разбрал правилно хора работещи в сферата на образованието не могат да се възползват от ваучерите по програмата „Аз мога повече“. Дали може да ми даде информация има ли алтернативна програма или друга опция, от която биха могли да се възползват такива хора?
  Благодаря предварително за отделеното време и внимание.

 10. васил каза:

  Здравейте,отказах се от програмата Аз мога повече,какви биха могли да бъдат последствията .

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Ако вече Ви е издаден ваучер и не можете да докажете уважителни причини за отказа ви (напр. заболяване и др.), дължите неустойка на АЗ в размер стойността на ваучера. Ако сте одобрен, но не сте получил ваучер, няма последствия от отказа Ви.

 11. Виргиния Александрова каза:

  Здравейте,

  бих искала да попитам дали мога да се откажа да използвам ваучев за обучение, ако вече имам такъв и съм го дал на доставчика. Работодателят ми първоначално ми каза, че ще мога да посещавам курс и след като ми издадоха ваучера си промени решението. Така няма да мога да посещавам всички часове. Бих искала да си върна ваучера ако има такава възможност.
  Предварително благодаря за отговора!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Можете да опитате да се договорите с доставчика. Ако той откаже, ще се наложи да заплатите неустойка в размер цената на курса, тъй като сте подписала договор и ще бъде вписано, че не сте завършила обучението си, и вече няма да можете да участва в европейски програми.

 12. Миглена каза:

  Здравейте, кандидатствах по програмата “Аз мога повече”, за Водач на МПС
  за обществен превоз с номер 8400902 „Вътрешни и международни превози
  на товари“,което аз си мислих,че мога да изкарам С категория,чрез програмата. Но се оказа,обратното че трябвало да имам С категория за да изкарам курса и сега не зная какво да правя.Дали ще може отново да кандидатствам по програмата за С категория?
  Благодаря предварително и лек ден!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Най-вероятно ще имате възможност да кандидатствате отново при евентуално подновяване на кандидатстването за обучения по програмата. Информация за подобно подновяване обаче не е съобщавана.

  • Валентин каза:

   Здравей, не го разбрах това – как така трябва да имаш С категория, за да изкараш С категория?

   • kabinata каза:

    Здравейте,

    За да бъде одобрен даден кандидат за курс кат. C (професионална) е необходимо вече да има книжка кат. B (любителска). Не се предоставят ваучери за любителски категории, а само за професионални.

    • Валентин каза:

     Благодаря много, и аз така го бях разбрал. Просто правописната грешка във въпроса на питащия ме подведе.

 13. Ив каза:

  Здравейте, в момента съм на работа на трудов договор по програма от ЕС – „Ново начало“. Имам ли право да кандидатствам за обучение по програмата „Аз мога повече“?

  • kabinata каза:

   Здравейте. Крайният срок за кандидатстване беше 02-11-2012 г. Не е съобщавана информация за евентуален нов прием на документи.

 14. Veneta Shandanska каза:

  Zdraveite,az sam ot Plovdiv i iskam da Vi popitam kak moga da razbera nali sam prieta po programata“ Az mog“,zashtoto mnogo moi poznati kazvat,che sa im se obadili ……Po kakav nachin moga da razbera rezultatite?Blagodarq.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   На табла в бюрата по труда се окачват списъци с одобрени кандидати, като одобрението се извършва по ред на входящи номера. Всеки кандидат би трябвало да бъде уведомен дали е одобрен на записаните от него контактни данни в Заявлението, с което е кандидатствал. Можете да проверите в бюрото по труда дали сте одобрена, както и да разберете дали одобрените са достигнали до Вашия вх. №.

 15. Галя Даскалова каза:

  Здравейте, искам да завърша курс по фризьоство.Теоретичната част е ясна, как става практическата?
  Другият ми въпрос е, че работя в ЕООД, което има държавно участи, но имам и собствена фирма, която в момента няма дейност, но не е закрита.Мога ли да кандидатствам ?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване за обучения по програмата беше 02 ноември 2012 г. Не е съобщавана информация за евентуален нов прием на документи за кандидатстване, но ако бъде обявен, ще съобщим незабавно, както в блога ни, така и във Facebook страницата ни. Специализирани сме в област на обучение, различна от фризьорството, поради което не бихме могли да предоставим подробна информация за въпросните курсове.

 16. N каза:

  zdraveite udobrena sam po programata az moga pove4e za rabote6ti no im varqnt da me sakratat ot rabota guba li val4era

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   За да се възползвате от правото Ви на обучение, след като сте одобрена, е необходимо да работите към момента на издаване на ваучера

 17. ianakieva каза:

  zdraveite ! moje li da u4astvam v programata az moga pove4e kato rabotq v ead?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване по програмата беше 2 ноември. Не е съобщавана информация за нов прием.

   По програмата може да се обучава всеки, който работи в частния сектор.

 18. Силвана Иванова каза:

  Ще имали продължение , за подаване на документи и през 2013 година . ?

 19. Веселинова каза:

  Здравейте,
  Каква е процедурата и какво трябва да направя, за да си сменя професионалното обучение?Одобрена съм и имам издадено уведомление за счетоводство, а аз към момента желая друга дейност.И по едното , и по другото нямам завършено обучение(гимназиално, висше или голям хорариум часове), така че няма да бъде проблем да се преместя, ако има такава възможност.
  Само да доуточня, че уведомлението не ми е подпечатано още от никоя обучаваща организация.

 20. Joro каза:

  Iskam da popitam sled kato popylnite uvedomlenieto i go predstavq v Az ima li veroqtnost da ne mi go priemat zastoto e za distancionna forma i da me nakarat da si tyrsq drug dostavchik s pretekst , che za momenta e sprqna distancionnata forma na obuchenie ? Kato go popylnite uvedomlenieto dati pi6ite li na zapo4vane na kursa ,tyi kato vaucheri za momenta za distancionna forma ne se izdavat i eventualno kakva e procedurata za sled tova ?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Правилата на програмата не позволяват подпечатано от доставчик Уведомление да не бъде прието от бюрото по труда.

 21. Daniel каза:

  Здравейте ! Одобрен съм за обучение по немски език по програмата Аз мога повече. Искам да попитам кога ще е възможно да се запиша , тъй като в АЗ ми казаха, че процедурата за дистанционно обучение е спряна и не може ли да приемат уведомления от доставчици за дистанционна форма и не знаели от кога ще стартира отново? Имам ли право да си удължа срока на уведомлението с повече от един месец.
  Благодаря Ви предварително .

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Постарахме се да отговорим на този въпрос със следната статия: http://blog.kabinata.com/?p=2883

   В случай, че са останали неизяснени проблеми по темата, моля, не се колебайте да ни попитате.

 22. Cvetanka каза:

  Zdraveite ! Imam edin vapros,ako naprimer sam odobrena ve4e v programa „Az moga poveche“ i sluchaino me uvolnqt ot rabota moga li da prodalja kursa? Blagodarq predvaritelno

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Важното е да работите към момента на издаване на ваучера и при промени в работата Ви до този момент да уведомявате бюрото по труда в 3-дневен срок.

 23. Полина Владимирова каза:

  Здравейте,

  Аз искам да попитам след като в дипломата си имам хорариум часове по Английски език 1125 часа и отделно притежавам сертификат First Certificate in English, Cambridge имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“?

  Благодаря предварително за отделеното време.

 24. С. Илиева каза:

  Здравейте!
  Аз съм съдебен служител. Имам ли право да кандидатствам по програма „Аз мога повече“?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не, нямате право – хора, работещи в бюджетния сектор нямат право на участие в програмата.

 25. Марияна Йовчева каза:

  Здравеийте,подадох документи за курс Оперативно счетоводство.Интересува ме уроците с учител във виртуална стая колко пъти в седмицата се провежда един и същ урок?Работното ми време е 3 дни работя,3 дни почивам и се прибирам от работа след 21 часа.Дали ще мога да присъствам на всички уроци?Благодаря предварително.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Ще можете да присъствате на всички уроци при описаната Ви натовареност. Скоро ще публикуваме програмата.

 26. Емилия каза:

  Здравйте искам да попитам дали имам право да участвам по тази програма при условие, че ще бъда назначена на работа по Програма „Старт на кариерата“.
  Благодаря предварително.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Да, имате право.

   • Емилия каза:

    Ако наистина ви е вярна информацията ще съм много доволна. Само да не бъркате програмата нещо, защото програма „Старт на кариерата“ е за работа в държавната администрация. Някакво изключение ли е?

 27. Албена каза:

  Ако бъда одобрена за обучение с ваучери от Бюрото по труда,кои са крайните дати за записване на онлайн обучение при вас?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Публикуваме крайните дати в сайта, посветен на обучението по „Аз мога повече“ в „Кабината“: https://azmoga.kabinata.com/ . Важното е да ни предоставите уведомлението Ви, ако Ви одобрят, защото валидността му е 30 дни. Догодина ще има дати също за всеки месец.

 28. Илка Данчева каза:

  Здравейте, работя във Висшия адвокатски съвет като библиотекар. Имам ли право да участвам в курс по програмата „Аз мога повече“? Висшият адвокатски съвет е самостоятелен орган и не е на подчинение на Министерство на правосъдието. Благодаря предварително!

  • kabinata каза:

   Здравейте,
   Ако Висшият адвокатски съвет е юридическо лице, което не е финансирано с държавни или общински средства, би трябвало да имате право на участие в програмата.

 29. Радка Иванова каза:

  Искам да попитам , тъй като съм от малко градче , а искам да участвам в програмата , трябва ли лично да се подават документите – областния град ми е Ямбол

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Документите може да бъдат подадени от упълномощено лице, което при внасянето на документите трябва да носи личната карта на човека, който представлява. Не знаем дали пълномощното трябва да бъде нотариално заверено.

 30. petia каза:

  Защо работещите в бюджетния сектор нямат право да се обучават по тези програми? Например аз работя в държавна дирекция, но не съм държавен служител.

  • Деси каза:

   Здравейте!
   Работя на две места,едното е частна фирма-на 4 часа съм с временен договор,а другото е в обществено предприятие-на 4 часа с постоянен договор.Въпросът ми е дали мога да участвам в програмата?

   • kabinata каза:

    Здравейте,

    Не, след като работите в бюджетния сектор, независимо от това, че съвместявате тази работа с друга в извън бюджетния сектор, нямат право на участие в програмата.

    • Емилия каза:

     Е това ми се струва супер глупаво. Какво като някои хора работят на държавна служба? Защо така се разделят хората не мога да разбера.

 31. Анастасия Станишева каза:

  Здравейте,
  Искам да ви попитам дали имам право да участвам в програмата „Аз мога повече“, след като работя на два договора – единият е творчески, а другият – граждански (пиша журналистически материали за два сайта)? От втората фирма по гражданския договор ме осигуряват.
  Другият ми въпрос е дали мога да избера немски език, след като съм го изучавала като втори в гимназията?
  Благодаря предварително!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Право на участие имат хора, работещи на трудов договор или самонаети – ако можете да докажете, че сте самонаета, имате право на участие: http://blog.kabinata.com/?p=2634.

   Имате право да се обучавате по желания от Вас език по програмата, ако в средното и висшето Ви образование сте го изучавала общо по-малко от 1500 уч. ч.: http://blog.kabinata.com/?p=2065

 32. Севинч Мюмюн Ибрахим каза:

  Работя в ЦСМП исках да кандидатсвам за курс по английски но ми отговориха че щом работя в държавно учреждение нямям право.Бихте ли ми писали има ли начин да се запиша и да ги изкарам курсове

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не, няма начин – правилата на програмата не позволяват работещи в бюджетния сектор да участват в програмата.

 33. Албена каза:

  Здравейте,
  имам успешно завършен езиков курс към програмата „аз мога повече“, мога ли сега да кандидатствам за професионален такъв – икономика примерно. Ако да, при подаване на заявлението трябва ли да нося копие от дипломата за завършения езиков курс?
  Предварително благодаря за отговора Ви.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Правилата на програмата позволяват на кандидатите да участват в общо 2 курса във всичките й издания – 1 езиков ИЛИ за дигитална компетентност и 1 професионално обучение. След като сте преминала езиково обучение по програмата, имате право само на 1 професионално.

   Не, не е необходимо да носите копие или оригинал на документ за завършения курс, тъй като данните Ви са записани в информационната система на АЗ.

 34. Daniel Yordanov каза:

  Здравейте,
  Моят въпрос е – след като съм завършил бакалаварска степен Икономика и в момента записах магистратура Счетоводство, мога ли да кандидатствам за обучение Оперативен счетоводител?
  Ще очаквам Вашия отговор!
  Поздрави,
  Даниел Йорданов

 35. Десислава каза:

  Здравейте!
  Искам да попитам :
  Безработна съм, имам ли право да кандидатствам по програмата „Аз мога повече“ ?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Програмата е само за обучение на работещи, поради което нямате право на участие в нея.

 36. Надежда каза:

  Здравейте, бих искала да разбера ако съм изкарала курс по AutoCad по програмата „Аз мога повече“, за какъв друг курс мога да кандидатствам, за ключова компетентност или за професионално обучени.

  • kabinata каза:

   Правилата на програмата предоставят право на участващите в нея да преминат по общо 2 обучения във всичките й издания – 1 по чужд език ИЛИ дигитално компетентност и 1 професионално обучение.

   Ако сте преминала курс по AutoCAD (което е дигитална компетентност), вече имате право само на професионално обучение.

 37. Нели каза:

  Здравейте,
  има ли проблем да кандидатсвам по програмата, при положение че имам само ВРЕМЕННА регистрация за местожителство в София /по лична карта се водя от друг град/. По сигурно ли е ако кандидатсвам в бюрото по труда по адрес на местроработата ми, която е в Красно Село, София. Благодаря!

  • kabinata каза:

   Според правилата на програмата се кандидатства по местоживеене и по месторабота. Не е изрично уточнено, че по програмата трябва да се кандидатства по местоживеене само с постоянен адрес по лична карта. За по-сигурно обаче проверете в бюрото по труда.

 38. Великова каза:

  Здравейте,въпросът ми е следния:
  Аз съм самоосигуряващо се лице,собственик на ЕООД.
  Имам ли право на участие в програмата Аз мога повече?

 39. Хриси Цветкова каза:

  Здравейте! Моите въпроси са следните. Работя на трудов договор в СБАЛАГ ‘Майчин Дом“ София. Бих ли могла да се възползвам от езиковия курс по обявената от вас програма ? И, ако това е възможно, сега мога ли да подам заявление в бюрото по труда, или вече е твърде късно за записване през настоящата година?

  • kabinata каза:

   Здравейте! Правилата на програмата не позволяват в нея да участват хора, работещи в бюджетния сектор, поради което нямате право на участие в програмата.

 40. Галина Иванова каза:

  Здравейте!
  Искам да попитам дали имам право да кандидатствам по програмата,при положение,че съм служител на трудов договор към Община Велико Търново, Дирекция „Култура“.
  Предварително благодаря!

 41. Петя Симеонова каза:

  Здравейте!
  Имам следният въпрос:
  Може ли документите за кандидатстванеда се подават по електронен път или
  пък някой друг да ми ги занесе до бюрото по труда?

  Благодаря предварително!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Няма възможност да се кандидатства онлайн. Ако желаете друго лице де внесе Вашите документи за кандидатстване е необходимо то да бъде официално уполномощено.

 42. Ася Иванова каза:

  Здравейте!
  Въпросите ми са следните:
  – вече има ли яснота от кога започва подновения прием на документи по програмата „Аз мога повече“ в бюрата по труда?
  – освен Декларация и Заявление, трябват ли още някакви документи (например копие от диплома за завършено образование или служебна бележка от работата)?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не, все още не обявен приемът на документи.

   Напълно възможно е с новия прием да бъдат въведени нови бланки на въпросните документи. Необходимо е да представите дипломите си за завършено образование, като висшистите предоставят и дипломата си за средно, освен за завършено висше образование поради следните причини: http://blog.kabinata.com/?p=2065.

 43. Михайлова каза:

  По програмата “ Аз мога повече“ знам, че има и шофьорски курсове. Аз съм учител към общинско училище мога ли да кандидатствам за ваучер?

  • kabinata каза:

   Здравейте, Михайлова,

   Правилата на програмата не позволяват в нея да участват хора, работещи в бюджетния сектор, независимо дали се касае за финансиране от държавния или общински бюджет.

 44. Росица Даскалова каза:

  Здравейте! Одобрена съм за обучение по английски език по програмата „Аз мога повече“. Определено услугата, която вие предлагате ми е най-удобна. Интересувам се дадените часове за обучение в сайта дали се отнасят и за самостоятелната работа или само за виртуалната класна стая. Мога ли да влизам в системата по всяко време на деня и да си правя упражненията. Има ли компромис за отсъствия, ако евентуално се разболее човек. На кои дати започват новите ви курсове и по какъв начин трябва да ви изпратя уведомлението. И последно: След като изкарам курса по английски, мога ли да се запиша и за курс по програмиране примерно, без да съм кандидатствала отново през бюрото по труда или трябва да се запиша отново при следващо набиране на заявления?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Курсистите ни имат достъп до системата ни за обучение 24 ч. в денонощието, като сами избират времето за самостоятелна работа. Часовете с преподавател във виртуалната класна стая са фиксирани – те се провеждат в определено време съгласно програмата ни, като се повтарят на даден интервал в рамките на седмицата и курсистите също могат да избират в кои от фиксираните дати и часове от седмицата да ги посещават.

   Правилата на програмата задължават курсистите да присъстват определен брой астрономически часове в системата ни – в противен случа АЗ не признава обучението им за валидно – тези часове се отчитат автоматично от системата ни, като курсистите имат възможността да следят статистиката за прекараното от тях време (за детайлни подробности относно конкретните параметри, моля, свържете се с нас: http://www.kabinata.com/index.php?objid=12).

   За да преминете курс на професионално обучение по програмата е необходимо да впишете това в заявлението Ви при кандидатстване – ако не сте го направила досега, е необходимо да изчакате да бъде обявен новия прием и да кандидатствате отново.

 45. Таня Богданова каза:

  Сетих се за още един въпрос.
  След като някой е посещавал например курс по Немски по Вашата програма и го е завършил успешно, може ли след това да кандидатства отново по същата програма, но за друг език, например Френски? Необходимо ли е това да се случи в друга календарна година, различна от тази, в която е учил 1-ви език или няма ограничения?
  Благодаря предварително!

  • kabinata каза:

   Не, няма право на 2-ри езиков курс. Правилата на програмата позволяват на всеки участник да се възползва от по 1 езиково и по 1 професионално обучение. Т.е., ако някой е посещавал например курс по Немски по програмата и го е завършил успешно,след това да може кандидатства отново само за професионално обучение.

 46. Таня Богданова каза:

  Здравейте!
  Моите въпроси са следните:
  Аз съм втора година по майчинство. Имам ли право да се запиша по програма „Аз мога повече“? Имам постоянен трудов договор с фирмата, в която излязох по майчинство.
  Другият ми въпрос е : може ли самоосигуряващи се лица да кандидатстват по програма „Аз мога повече“ ?
  Благодаря предварително и лек ден!

  • kabinata каза:

   Здравейте!
   Моите въпроси са следните:
   Аз съм втора година по майчинство. Имам ли право да се запиша по програма „Аз мога повече“? Имам постоянен трудов договор с фирмата, в която излязох по майчинство.
   Другият ми въпрос е : може ли самоосигуряващи се лица да кандидатстват по програма „Аз мога повече“ ?

   Благодаря предварително и лек ден!
   Здравейте, Таня Богданова,

   Имате право на участие в програмата по време на отпуск по майчинство.

   Лица, упражняващи свободни професии имат право на участие в програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *