От 15 октомври приемат документи по "Аз мога повече"

От 15 октомври 2012 г. във всички бюра по труда в страната стартира приемът на документи по проект „Аз мога повече”, съобщи официално Агенцията по заетостта.

Още 50-60 хиляди души ще могат да се включат в обучение по

 • професионална квалификация,
 • дигитални компетентности и
 • обучения по чужд език (от мин. 300 часа),

благодарение на увеличението на бюджета с 50 млн. лв., се казва  съобщението на АЗ.

Документите за участие по „Аз мога повече” са актуализирани и са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта:

Завършилите висше образование е необходимо да представят и дипломата си за  средно образование, за да докажат, че не са изучавали повече от пределен брой часове езика, за който кандидатстват.

Крайният срок

за подаване на заяления е 2 ноември 2012 г.

Имат право на обучение по „Аз мога повече

Всяко лице, което

 • работи на трудов договор или е
 • самонаето,

Подаване на документи

Документите се подават в бюрото по труда

 • по местоживеене или
 • по месторабота.

Кой няма право на обучение по „Аз мога повече

От „Аз мога повече” няма да имат възможност да се възползват заетите на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в органите на държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите за народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната, поради наличието на други програми, които финансират обучения в съответните сектори.

Лица, които са ползвали възможностите за обучение по проекти и програми, финансирани от ОП „РЧР”, Програма ФАР, държавния бюджет или друг публичен източник, не могат да получат ваучер за същото обучение.

Не се допускат обучения, свързани с

 • обществена сигурност и безопасност,
 • религия,
 • селско, горско и рибно стопанство, и
 • услуги за дома.

За първите 8 м. от реализацията на проекта „Аз мога повече, близо 48 хиляди лица са били включени в обучение, от които успешно вече са завършили повече от 30 хиляди души.

Публикувано в Английски език, Без категория, Испански език, Италиански език, Матура онлайн, Немски език, Новини, Френски език с етикети , , . Постоянна връзка.

14 коментара по От 15 октомври приемат документи по "Аз мога повече"

 1. esmeray каза:

  zdraveyte poneje sega sim s trudov dogovor no misla ce ste me sikrastat i amo me priemat vkursa „az moga povece“ i eventualno ako me sikratyat kakvo ste stane

  • kabinata каза:

   За да се обучавате по програмата е необходимо да работите към момента на предоставяне на ваучера. Отделните стъпки от процедурата по кандидатстване са описани тук: http://blog.kabinata.com/?p=2652 .

 2. Валентина Иванова каза:

  Здравейте!

  Проявявам интерес към обучението за Графичен дизайнер. Виждам, че към момента не приемате курсисти по програма ‘Аз мога повече’. Интересува ме дали ще има свободни места по програмата.

  Благодаря!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Все още е твърде рано да се отговори дали свободните места са изчерпани, тъй като приемът на документи е започнал току-що. Процедурата е такава, че най-напред се одобряват участниците за обучението, което са заявили и след това те сами избират доставчика си от списъка с одобрени доставчици на обучение по програмата. От 15 окт. до 2 ноември се приемат документи и след това ще започне одобряването на кандидатите.

 3. Petya Parvanova каза:

  Искам да попитам предлагате ли италиански език чрез програмата Аз мога повече? И другото което е присъствените часове които трябва да се имат задължително има ли определено време в което трябва да се влиза.Все пак работното ми време е до 17.00ч. след това имам свободно време и искам да посещавам курса тогава.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не предлагаме италиански език по „Аз мога повече“, а само не като част от програмата. Няма задължително време, в което да покриете задължителния минимум от присъствени часове. Занятията с преподавател на живо във виртуалната класна стая са във време, съобразено с това, че преобладаващата част от курсистите ни са работещи и са след17,00 ч.

 4. Mалина каза:

  Здравейте,
  Само онлайн ли курсове се предлагат в момента и документи от 15 октомври само за такива ли се подават.Аз не искам онлайн обучение.Искам да ходя в съответната школа с преподавател.Мога ли от 15 октомври да подам документи?

 5. Ралица каза:

  Здравейте,
  ако става въпрос за повече от 15 служители от една фирма може ли обучението да се извършва в офиса на фирмата?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Курсовете, които предлагаме са изцяло онлайн: http://www.kabinata.com/index.php?objid=3

   Служителите на една фирма могат да посещават часовете на живо с преподавател във виртуалната кл. стая, от където пожелаят, ако в даденото място има Интернет и условия да слушат и говорят.

 6. мона каза:

  Може ли да се възползвам от програмата „Аз мога повече“,работя в частния сектор на трудов договор,но съм завършила езикова гимназия?

 7. Боряна каза:

  Доколкото знам, БТ предлагат и други европейски програми, които са за безработни! Тази програма е единствената за повишаване на квалификацията на работещите и е одобрена от европейска комисия при тези условия! Логично или не такива са изискванията и каквито и да е разисквания по темата според мен са безсмислени!

 8. Людмила каза:

  В момента съм безработна,а доколкото разбирам, от тази програма могат да се възползват само хора, работещи на трудов договор, което за мен лично не е логично. Нали курса е за придобиване на квалификация и повишаване на конкурентноспособността? Как е възможно безработните да не могат да се възползват от тази възможност? Най-вече, защото на мен ми трябва спешно английски, а нямам финансова възможност да се запиша на платен курс. Нали курса е за придобиване на квалификация и повишаване на конкурентноспособността?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *