Започва кандидатстване по Аз мога повече 2013

Предвижда се подновеното кандидатстване да започне от началото на октомври във всички бюра по труда, се съобщи днес в  сайта на ОПРЧР.

Бюджетът на схемата Аз мога повече 2013 се увеличава с 50 млн. лв., а срокът за приключване на обученията се удължава до 31.08.2014 г..

Предвижда се подновеното кандидатстване по Аз мога повече 2013 да започне от началото на октомври във всички бюра по труда, съобщава Агенцията по заетостта, като все още не обявява точната дата през октомври, от която ще започне приемът на документи (веднага след официалното обявяване на датата, ще съобщим и  ние в безплатния ни е-бюлетин за новини по програмата и в блога ни).

Кандидатствалите в предишната сесия ще бъдат приоритетно уведомявани за възможността да си избират Доставчик за обучение, е написано още в съобщението. Валидността на ваучерите се удължава до 31.12.2014 г.

Допълнителна информация:

Публикувано в Новини с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.

174 Responses to Започва кандидатстване по Аз мога повече 2013

 1. tatqna каза:

  zdraveite, tezi kurcove za angliiskiq ezik na jivo po internet bezplatni li sa ili sa s pari?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Курсовете са безплатни, но крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Можете да се възползвате и от платените ни курсове извън програмата: http://www.kabinata.com

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в настоящата Facebook страница и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

 2. martin каза:

  Днес разбрах, че съм удобрен за ваучер по професионална компететнос, но няма да ми бъде даден валчера защото вече съм се възползал от обучение по език. Това е въобще основание ли е ?

  • kabinata каза:

   Здравейте. В следната статия сме описали подробно на какви две обучения имате право: http://blog.kabinata.com/?p=2665 . Ако сте преминал или сте одобрен за езиково обучение, имате право още само на 1 професионално, освен ако не сте се обучавал преди това и по други програми с източник на финансиране от държавата.

  • Мирослав каза:

   Здравей,
   понеже чувам , че има раздвижване по програмата „Аз мога повече“ и виждам, че към днешна дата има още удобрени хора бих искал да знам дали са разгледали моят номер в бюрото по труда и дали съм удобрен. За съжаление никой не отговаря на телефоните, който ми дадоха от бюрото по труда за проверка на статуса ми на кандидатстване. Подадох документи в София – бюро Сердика на ул.Тимок на 31.10.2012. Номера ми е 114xx.
   Моля поне да кажете първите 3 цифри от номера Ви.
   Благодаря предварително

   Поздрави,
   Миро, София

 3. Валентин каза:

  Здравейте! Има ли информация дали ще започне кандидатстване по „Аз мога повече“? Благодаря

  • Валентин каза:

   ммм да, същият въпрос го има по долу :-)! Благодаря

  • kabinata каза:

   Здравейте. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в Facebook страницата, която сме създали за нея: http://www.facebook.com/AzMogaPoveche и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

   • Валентин каза:

    От Агенцията за Трудова заетост твърдят, че парите няма да стигнат дори за сега одобрените! Това предполагам означава, че не е възможно да се поднови програмата! Поне до края на 2014 – когато ще има ново финансиране!

    • kabinata каза:

     Здравейте. Да, така е – издаването на уведомления за одобрените кандидати е преустановено поради изчерпване финансовия ресурс на програмата. Възможно е да бъде подновена догодина, ако бъде осигурено финансиране, като не е известно дали ще бъдат осигурени средства за одобрените, но не възползвали се от правото си на обучение. Подробности: http://bit.ly/166lO3s

 4. Виктор каза:

  Здравейте!

  Интересувам се в момента има ли актуална и действаща програма „Аз мога повече“ или поне някакви планове да бъде пусната такава?

  И по-конкретно ме интересува какви категории за шофьорски курсове могат да бъдат изкарани с държавни пари?

  Благодаря Ви предварително! 🙂

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Към момента програмата не е активна, само се извършват обучения за одобрените и получили Уведомление от бюрата по труда. Крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Съобщавано е единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в Facebook страницата, която сме създали за нея: http://www.facebook.com/AzMogaPoveche и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

 5. илона каза:

  работя в сферата на застрахователно дружество…мога ли да участвам в програмата „аз мога“

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване по схема „Аз мога повече“ беше 02-11-2012 г. Бе съобщено единствено, че програмата може да бъде подновена догодина, ако се осигури финансиране: http://bit.ly/166lO3s.

   Право на обучение по „Аз мога повече“ имаха лица, отговарящи на следните условия, като не е известно какви ще бъдат правилата при евентуално подновяване приема на документи: http://аз-мога-повече.net/?p=25.

   Ако бъде взето решение за подновяване на програмата, ще съобщим незабавно в безплатния ни email бюлетин за новини по нея: http://azmoga.kabinata.com/ , в настоящата Facebook страница и в блога ни: http://blog.kabinata.com/.

 6. Мая Соколова каза:

  Аз съм безработна от 3 месеца. Мога ли да участвам в курс по програма „Аз мога повече?На 28 години съм и бих искала да уча оперативно счетоводство.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване по програмата беше 02-11-2012 г., като по отношение подновяването на програмата АЗ съобщи единствено, че съществува вероятност през 2014 г. отново да има прием на документи. Ето кой имаше право на участие в програмата досега: http://аз-мога-повече.net/?p=25

 7. Добромира Здравкова каза:

  Здравейте, кога мога да кандидатствам в програмата ? Не намерих срокове за 2013г. 🙁

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване за обучения по „Аз мога повече“, провеждащи се през 2013 и 2014 г. беше 02.11.2012 г.

   Не е съобщавана информация за нов прием на документи.

 8. Златина каза:

  Работя в системата на МВР като лиц, работещо по трудово правоотношение. Мога ли да участвам в програмата? Благодаря, предварително.

  • kabinata каза:

   Здравейте. Не, нямате право на обучение по програмата, тъй като получавате доход от публичен източник.

 9. А.Мюмюн каза:

  Здравейте! Сега почвам курсове по немски език по програмата, обаче искам да се откажа и да ползвам ваучера си за английски език. Това възможно ли е?
  Благодаря!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   След като вече сте заявил немски език в Заявлението Ви, с което сте кандидатствал, не можете да го промените, но все пак проверете в бюрото по труда – възможно е и да има някаква „вратичка“ в правилата на програмата.

 10. Pavlina каза:

  Zdraveite, odobrena sam po programa Az moga poveche. Kursa mi zapochna no v momenta sam v maichinstvo i mi e dosta trudno da poseshtavam kursa. Vaprosa mi e dali moga da se otkaja ot kursa i dali dalja nqkakvi neustoiki?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   След като вече Ви е издаден ваучер, не дължите неустойка при прекъсване на обучението, само ако е прекъснато поради независещи от Вас причини – т.е., ако се откажете просто така, дължите неустойка.

 11. Георги Пенев каза:

  Здравейте,
  Ще има ли нови обучения по тази програма през 2013. Интересуват ме обученията по английски език.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не е съобщавана никаква официална информация за евентуален нов прием на документи през тази година.

 12. Tanq каза:

  Iskam da popitam,rabotq ot 2 meseca v edna stroitelna firma i 6te moga li i az da y4astvam za vay4er za 4ujd ezik,tai kato dogovora mi e za 6 meseca ne e postoqnen ,sled 6 meseca 6te podpisvam nov.

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Крайният срок за кандидатстване за обучения по програмата беше 2 ноември 2012 г.

 13. Десита каза:

  Ако преди да получим уведомлението, но имаме одобрение от бюрото по труда какво се случва ако останем без работа?

  • kabinata каза:

   Здравейте. Необходимо е да работите към момента на издаване на ваучер – в противен случай съществува голяма вероятност да не Ви бъде предоставен такъв, въпреки че сте одобрена.

 14. Andi каза:

  А тези които са безработни какви програми и мерки препоръчвате като имате на предвид че ас съм на 30 год

  • july каза:

   да попитам за програмата „аз мога повече“ и шофьорски курсове ли има? защото аз знам за английски език, става въпрос за софия??

   • july каза:

    и могат ли да кандидатстват в София хора от други градове?

    • kabinata каза:

     Здравейте,

     Програмата е за цялата страна, не само за София.

     • july каза:

      а къде може да се види какви обучения се предлагат?

     • kabinata каза:

      Здравейте. Крайният срок за кандидатстване за обучения беше 2 ноември 2012 г. Не е съобщавана информация за евентуален нов прием на документи.

 15. Ивайло Георгиев каза:

  А какво става ако по време на курса ти се наложи да го прекъснеш по някаква причина???

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Зависи от причината, поради която курсът бъде прекъснат. Ако причината не е уважителна (напр. здравословни проблеми), курсистът дължи неустойка на АЗ в размер стойността на ваучера.

 16. Кристина Балканска каза:

  Здравейте,
  Искам да попитам какво става след като по време на курса на обучение по програмата „Аз мога повече“ остана без работа?

 17. Ивайло Георгиев каза:

  Здравейте,кога ще имаме отговор дали сме одобрени???

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не е фиксиран срок за одобряване на кандидатите. Според коментарите във Facebook страницата ни, посветена на програма „Аз мога повече“: http://www.facebook.com/AzMogaPoveche, в различните бюра по труда в страната е предоставяна различна информация по отношение сроковете за одобряване.

   • Ивайло Георгиев каза:

    Здравейте отново,вчера ми се обадиха че от 13.11 до 19.11.2012г. да заповядам в бюрото по труда за да получа уведомление!!!

 18. Desislava marinova каза:

  Здравейте днес кандидатствах по програмата „Аз мога повече“ служителката ,която ми взе документите ми каза че няма курсове за „С“ категория . Но до колкото чета в сайта пише ,че има . Ще сам много благодарна ако някой ми даде точна информация.

 19. Асен каза:

  Здравейте,
  мога ли да попитам кога ще има следващи дати за подаване на документи, тъй като все още не са ми издали дипломата за завършена бакалавърска степен?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Не знаем дали ще има и следващи дати и не е съобщавана информация по въпроса.

 20. Иван каза:

  Здравейте, кандидатствах по програма, за книжка от категория С. Въпросът ми е дали, може да кандидатствам отново за категория D?

 21. маргарита каза:

  Преди две години завърших курс по програмата Аз мога -компъютерна грамотност, исках да изкарах курс по готварству, но мне било отказано. Компютерна грамотност -това професия ли? Лошо ли човек да иска на получи професия и не одна?

 22. Красимира Георгиева каза:

  Здравейте, работя като психолог в детска градина.Мога ли да кандидатствам по програмата?

 23. Марина каза:

  Здравейте, искам да попитам дали мога да участвам, при положение, че работя като детска учителка на трудов договор?
  Благодаря.

 24. Полина каза:

  Здравейте,
  Искам да кандидатствам по програмата за онлайн обучение по Английски език. Родена съм в Търговище, но в момента живея и работя в Силистра. От бюрото по труда в Силистра ми поискаха документ от ГРАО за настоящият ми адрес. От там поискаха лично да се яви хазяина ми с нотариалния акт за жилището. Той е инвалид и разбираемо не му се занимава с такива неща. След като подавам документите по месторабота, защо се изискват документи за настоящия адрес. Още повече, че обучението се извършва онлайн и не зависи от това къде се намираш.
  Благодаря!

  • kabinata каза:

   Здравейте,
   От бюрото по труда просто спазват административно определената процедура за прием на документи по програмата.
   Изискванията за издаване на удостоверение за настоящ адрес имат за цел предотвратяване на злоупотреби – предоставяне на неверни данни за местоживеене, без знанието собственика на имота.

 25. февзие акман каза:

  Здравейте ,

  Благодаря за чудесната възможност предоставена ни по програма „Аз мога повече“!
  Вече подадох своите документи за обучение по английски език, но имам някои неясноти по следните въпроси:

  1. Центровете по езици прилагат ли входящ езиков тест за определяне нивото на всеки курсист ?

  2. Ако е така в случай, че аз започна курса по език от ниво В1 ще имам ли възможност за остналите 200 часа да се обучавам за нива В2 и С ?

  3. Ще има ли възможност за онлайн провеждане на курса ?

  4. Мога ли да запиша два чужди езика едновременно ?

  Поздрави,

  февзие

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   1. При нас – в http://www.Kabinata.com , всеки курсист, ако желае, може да премине напълно безплатно тест за определяне на нивото по езика, за обучение по който се е записал (без значение дали по „Аз мога повече“ или не). Не сме запознати с тестовете за определяне на нивото, предлагани по същата програма от други езикови школи.

   2. В http://www.Kabinata.com може да се обучавате, по които три от изброените в списъка нива пожелаете: https://azmoga.kabinata.com/

   3. Обучението в http://www.Kabinata.com е изцяло онлайн: http://www.kabinata.com/index.php?objid=3 , други доставчици по програмата също предлагат изцяло онлайн чуждоезиково обучение.

   4. По програма „Аз мога повече“ не можете да запишете 2 чужди езика едновременно. Правилата на програмата позволяват на всеки участник да премине по общо не повече от 2 обучения за всичките й издания – 1 за езикова ИЛИ дигитална компетентност и 1 за професионална компетентност.

 26. Мая Христова каза:

  Преди две години кандидатствах по програмата и изкарах курс по англ. език.
  Въпросът ми е дали пак мога да кандидатствам и още веднъж да се запиша на курс по англ. език?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Правилата на програмата предоставят право на всеки участник в нея да премине не повече от общо 2 обучения във всичките й издания – 1 за дигитална ИЛИ езикова компетентност и 1 за професионална компетентност. След като сте преминала обучение за езикова компетентност, имате право само на 1 обучение за професионална компетентност.

 27. Живко Михалев каза:

  Здравейте,

  Кандидатите, подали документи от предната кампания на програмата, трябва ли да подадат отново документите си в бюрото по труда (декларация и заявление) или е достатъчно само да заявят желание за участие?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Необходимо е да кандидатствате наново. Заявление и Декларация може да попълните онлайн и да ги изтеглите готови: https://azmoga.kabinata.com/zaiavlenie/

   • Живко Михалев каза:

    А възможно ли е документите да бъдат подадени в Бюрото по труда от друго лице?

    • kabinata каза:

     Да, възможно е да бъдат подавани от упълномощено лице – за целта са необходими пълномощно (не знаем дали трябва да е нотариално заверено) и лична карта на лицето от чието име се внасят документите.

 28. Антоанела каза:

  Здравейте,
  Интересувам се може ли издаден ваучер от София, където е местоработата ми, да бъде използван в друг град, тъй като в момента съм в отпуск по майчинство и живея в Бургас?

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Кандидатите имат пълното право да сами да изберат доставчика си на обучение по специалността, за която са одобрени – независимо къде на територията на страната се намира този доставчик. Пълната процедура е описана тук: http://blog.kabinata.com/?p=2634 .

 29. miro каза:

  Zdraveyte,imat li pravo da uchasvat lica pod 18 godini?

 30. Подгорска каза:

  Здравейте, интересува ме дали могат да кандидатстватват жени, които в момента са в майчинство?
  Благодаря!

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Да, кандидати в отпуск по майчинство имат право на обучение по време на този отпуск.

 31. Николай Д. каза:

  Здравейте,

  Студент съм към ТУ-София. Получавал съм до момента стипендия и награда по проект „Стипендии и награди“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“, както и стипендия, отпускана от университета. Гореспоменатите са получавани на база висок успех. Не съм завършил езикова гимназия, но съм изучавал немски език от 1. до 7. клас включително и след това отново в 10. и 11. клас. В момента работя към дружество с ограничена отговорност.
  Имам ли право да кандидатствам по програма „Аз мога повече“ за чуждоезиково обучение по немски или английски език? Ако да и бъда класиран, да считам ли, че ваучерът за езиковия курс може да бъде използван до 31.12.2014 г.?
  Благодаря!

  Поздрави,
  Николай

  • kabinata каза:

   Здравейте,

   Имате право на обучение по даден език, ако в гимназията и университета сте изучавал този език по-малко от общо 1500 – 1700 ч.: http://blog.kabinata.com/?p=2065 .

   Получаваните от Вас стипендии нямат отношение към кандидатурата Ви по програмата, тъй като не с изисква кандидатът да не е получавал стипендии, а да не е преминавал същото обучение по ОП „РЧР”, Програма ФАР, държавния бюджет или друг публичен източник: http://blog.kabinata.com/?p=2551 .

   Поздрави,
   Екипът на http://www.Kabinata.com

 32. Дора Арнаудова каза:

  Работя по договор за управление в частна фирма. Не се осигурявам сама. Осигуровките ми ги внася моят работодател.Мога ли да участвам в програмата?
  Благодоря.

 33. Теодора Минева каза:

  Здравейте! Работя и живея във Варна, но адреса ми по лична карта не е от там. Мога ли да кандидатствам по адрес на месторабота. Прочетох различни коментари и така и не разбрах отговора? Благодаря, предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *