"Аз мога повече" започва отново през 2015/16 г.?

Очаква се първите схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) да започнат в началото на 2015 г., е съобщил Драгомир Драганов, зам. главен директор на ГД „Европейски фондове, международни програми и проекти“ към МТСП, цитиран от Economy.bg.

Схемата „Аз мога повече“ е част от ОПРЧР.

Очаква се финалният вариант на ОПРЧР да бъде одобрен от ЕК през ноември тази година. Предвидено е до края на 2015 г. да има възможност за електронно кандидатстване и отчитане.

Работодатели, които имат нужда от квалифицирани кадри ще могат в партньорство с центрове за професионално обучение или с други работодатели, в това число и на ниво бранш, да получат подкрепа и да създадат собствени обучителни центрове и програми.

Ще бъде възможно да се подкрепят проекти, включващи и оборудване, а не само обучение, както досега.

Бюджетът на ОПРЧР в размер на 2,136 млрд. лв.

Съобщението е направено по време на Международната конференция по управление на човешките ресурси в автомобилната и технологичната индустрия, състояла се през октомври в София.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150874672598812.438247.88355293811&type=1

Публикувано в Английски език, Без категория, Испански език, Италиански език, Немски език, Новини, Френски език с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *